Maritzaik

Murhastako lailista?!

En oikein ymmärrä miksi tästä edes keskustellaan, eutanasiasta siis. Sehän on täysin järjenvastaista että murhasta tehtäisiin laillista. Lääkärit, joilla tämä valta tulisi olemaan, olivat omassa syyskokouksessaan 3.12, tulleet siihen tulokseen ettei tästä seuraa mitään hyvää, ja lääkäriliiton kanta oli ehdoton ei eutanasialle. On varmaankin ihmisiä jotka ajattelevat että on parempikuolla pois, kun kärsiä kivuista ja varsinkin ihmiset jotka ovat joutuneet/saaneet seurata vierestä kun läheinen ihminen kärsii vakavasta sairaudesta, voivat ajatella näin. Mutta, minä pahaa pelkään että tässäkin on loppujen lopuksi kysymys rahasta, ja ihmisten empatiasta on tullut sen todellisen tarkoituksen peittävä pitsiverho. Ihmiset joita ei voi enää parantaa, eikä heistä ole hyötyä ja hoitokin maksaa niin paljon. Nämä ihmiset korjataan pois nopealla piikillä. Väärin on väärin vaikka voissa paistais! Kuolema pelottaa useampia, ja varsinkin jos ei tiedä minne on menossa. Hyvää ja laadukasta saattohoitoa voisi kehittää, tehdä se kaikille saatavaksi. Saattohoidossa kivunlievitys on tehokasta jottei kipuja olisi liikaa, ja äärimmäistapauksissa voidaan jopa nukuttaa. Hyvästä saattohoidosta ja sen kehityksestä ei puhuta läheskään yhtä paljon kuin siitä halvemmasta vaihtoehdosta, laillisesta murhasta. Kd on ainut puolue joka on täysin, joka jäsentä myöten eutanasiaa vastaan. Koska se on kristillisiä arvoja vastaan,"älä tapa", siinä ei ole tulkinnan varaa. Milloin meistä on tullut jumalia jotka voi päättää, kuka elää ja kuka ei. Kuolema on omalla tavalla kaunis, samoin kuin syntymäkin ja jokaisen on se kohdattava. Ei se ole epämielyttävä asia josta on päästävä nopeasti eroon. On asioista joita ei voi ratkaista halvimman vaihtoehdon kautta, ja tämä on yksi niistä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tiesitkö Maritza, että joka toinen päivä yksi vanhus tekee itsemurhan?

Nyt vääristelet pahasti, jokainen lääkärikin tietää että ei ole kysymys murhasta joka lääkärin pitäisi tehdä. Kysymys on suunnattomasti kärsivän potilaan itsemurhasta.

Siinä raha-asiassa olet osittain oikeassa. Mietippä miten paljon lääkärit ja varsinkin apteekkarit saavat helpolla rahaa kun "hoitavat" joskus vuosikausia kuolevia?

On lapsellista vedota jumalaan joka on elämän antanut. Miksi sitten tämä armollinen jumala kiduttaa ihmispoloja, miksi joka toinen päivä yksi vanhus päättää päivänsä?

Käyttäjän Maritzaik kuva
Maritza Äikää

Eikö hyvä saattohoito, ja arvokas elämän päättyminen olisi näille potilaille jotka itsemurhaa miettii, huomattavasti parempi vaihtoehto, kuin oman elämän pättäminen. En usko että kukaan haluaa tehdä itsemurhaa. Näen asian niin että se on epätoivon tuskassa tehty päätös. Jos laadukasta ja hyvää saattohoitoa olisi saatavilla ja tarjottavissa, jossa myös kovat kivut on huomioitu, uskon että suurin osa sen ottaisi vastaan, itsemurhan sijaan.
Yst Maritza

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Siinä olen samaa mieltä että jos olisi olemassa hyvä saattohoitomahdollisuus, niin itsemurhat vähenisivät. Mutta tuhannet ovat päätyneet itsemurhaan ja entistä suurempi osa päätyy siihen koska ei ole olemassa hyvää saattohoitoa kuin joillekin rikkaille. Kuten varmaan tiedät, määrärahoja supistetaan kaikessa hoidossa.

Jos ei ole minkäänlaista saattohoitoa epätoivoisissa tapauksissa, niin olisi upeaa jos voisi kuolla tyylikkäästi eutanasian avulla. Itsemurhaan päätyminen olisi häpeällinen loppu muuten hyvän elämän päättämiseen.

Tuntuu oudolta että ns. kristilliseen perinteeseen nojaavat henkilöt ovat tässä asiassa niin julmia silloin kun heidän jumalansa kiduttaa kuolevia.

Toimituksen poiminnat